Mi a legjobb étrend a fogyáshoz?

0
495

Amikor a fogyásról van szó, nincs olyan mágikus trükk, amely garantálja a sikert. Ami az Ön számára működik, valószínűleg különbözik a partnerétől, szomszédjától vagy munkatársától.

A legjobb tanács az, hogy egészséges táplálkozási rendszert kapjunk-nevezzük étrendnek -, amelyhez ragaszkodhat. Választhat egy adott diétás könyvet vagy kereskedelmi programot, hogy lefogyjon, de hosszú távon váltson olyan étkezési mintára, amelyet jó ideig élhet.

Kezdjük

Melyik diéta működik a legjobban, akkor sok tényezőtől függ: a jelenlegi súly, fogyókúra történelem, hogy mennyit kell fogyni, hogy lefogy, miatt a vágy, hogy, a készítmény az élelmiszer és a táplálkozás körül a tudás és készségek, személyes támogatás és idő van fogyás figyelni.

De először egy figyelmeztetés a fad étrendről. A Fad étrend rövid távon működhet, mivel az összes kilojoule csökkenését okozza, de általában nem megfelelőek a táplálkozásban.

Gyakran betiltanak bizonyos élelmiszereket vagy élelmiszercsoportokat, például szénhidrátokat, és csodálatos eredményeket ígérnek. Vagy elősegíthetik a nem biztonságos zsírégetést vagy más kiegészítőket. A Fad diéták általában ellentmondanak a megbízható egészségügyi szakemberek tanácsainak.

A kutatások radikálisabb étrendi megközelítéseket mutattak, amelyekben nagyobb valószínűséggel okoz unalmas vagy kellemetlen mellékhatásokat, rossz leheletet, székrekedést, sőt epehólyag-betegséget.

Először döntse el a fogyás célját. Ha a testtömeg-index (BMI) több mint 25, célja, hogy elveszíti akár 10% – a testsúly hat hónap alatt.

Ezután döntse el, hogyan fogja figyelemmel kísérni a haladást. A testsúlyát hetente rögzítheti egy alkalmazás segítségével, vagy használhat toll-papír naplót, a súlycsökkentő csoportban vagy programban. Ha túlsúlyos vagy elhízott, célja, hogy elveszíti a testsúly 10% – át.

Az energiabevitel csökkentése

Mindenki teljes napi energiaszükséglete az aktivitási szinttől függően eltérő-ez a számológép segít kielégíteni személyes energiaigényét.

Fogyás diéta kell vennie csökkenti a napi energia bevitel legalább 2000 kilojoule (kj) naponta, mint amit általában enni, amikor a súly stabilizálódik.

Ami elegendő egy kilogramm csökkentéséhez, hogy hetente negyedről fél kilogrammra csökkenjen, ami évente akár 12-25 kilogrammot is tartalmazhat.

Könnyen hallható, de a gyakorlatban sokkal nehezebb. Minden nap és minden héten következetesnek kell lenned. Ezért kell olyan étrendet választania, amely valóban vonzza az ízlését és preferenciáit. Valójában nem számít, hogy melyik étrend, mindaddig, amíg kifejezetten a teljes energia (kilojoule vagy kalória) csökkentését célozza meg, és ragaszkodhat hozzá.

Mikor jön a fogyás étrend, három szinten az energia korlátozás:

  • Alacsony energiájú étrend (piros)

A TV-snackek vágása segít a határon belül maradni. A vörösök célja, hogy napi 2000-ről 4000 kJ-ra csökkentsék az ember normál energiafogyasztását a szokásos igényeiktől. Ezt úgy érheti el, hogy megváltoztatja bizonyos étkezési szokásokat, például csökkenti az adag méretét, üdítőitalokat cserél egy diétás változathoz vagy szódavízhez, vagy éjszaka 8 óra után nem eszik a nassolás csökkentése érdekében.

  • Alacsony energiájú étrend (led)

A LED-ek napi 4200-5000 kJ energiafogyasztást határoznak meg naponta. Ez általában egy lista a konkrét ételek, snack, hogy szorosan kövesse, hogy biztosítsa a kilojoule bevitel megegyezik a napi cél.

A legtöbb professzionális súlycsökkentő program-mint például a Weight Watchers, a legnagyobb lézerklub, Jenny Craig vagy házhozszállítás Lite N ez-ezt kínálja. A súlycsökkentő étrendet, amely étkezési tervet ad, például az általuk tervezett Akkreditált testmozgást, általában L. A. étrendnek nevezik.E. D.

Nagyon alacsony energiájú étrend (vled)

Korlátozza a teljes energiabevitelt csak 1800-2500 kJ / vled napra. Ez a megközelítés az étkezés helyettesítését (fmr) használja annak biztosítása érdekében, hogy energiabevitele nagyon alacsony maradjon. A súlyos energiakorlátozások ellenére az fmr-ket vitaminokkal és ásványi anyagokkal egészítik ki, hogy megfeleljenek a szervezet követelményeinek.

A vled-eket, például az Optifast vagy a kickstart-ot akkor használják, ha egészségügyi okokból vagy műtét előtt gyorsan fogyni kell. Beszéljen először a háziorvosával, mivel ezeket orvosnak vagy dietetikusnak kell felügyelnie olyan lehetséges mellékhatások miatt, mint a kolecisztitisz vagy a májgyulladás, a székrekedés, a fejfájás és a légzőszervi bűz.

Hosszú távú változás. A cél energiakorlátozásának szintje attól függ, hogy mit gondolsz, mit tudsz ragaszkodni. Ha a súlya évente néhány kilogrammot növekszik, akkor a jelenlegi energiaigénye valószínűleg napi 9 000-11 000 kg körül van.

Ha még soha nem ment a diéta előtt, kezdje piros. Ha azt szeretnénk, hogy lefogy gyorsabb, szüksége lesz egy alacsonyabb kilojoule cél egy LED, de nehezebb lesz ragaszkodni.

A fogyás szempontjából nem számít, milyen étrendet választ, mindaddig, amíg csökkenti az energiabevitelt.

Miután meghatározta az energiakorlátozás szintjét, a tápanyagok manipulálása – például több vagy kevesebb fehérje fogyasztásával – nem vezet több fogyáshoz. Ez vonatkozik a teljes zsír arányának, a szénhidrátok glikémiás terhelésének vagy a glikémiás indexnek a megváltoztatására.